L'Ajuntament d'Olot l'any passat va adjudicar 17 habitatges a 17 famílies amb dificultats per accedir a un sostre. Les famílies beneficiàries ara paguen un lloguer establert en proporció amb els seus ingressos.

La xifra la va fer pública Teia Fàbrega (directora del Consorci d'Acció social de la Garrotxa) a la presentació de la Memòria del 2015. Fabrega va valorar: «Veiem que hi ha un descens amb les problemàtiques amb habitatge i amb ocupació». Va remarcar que la millora no significa que no existeixin famílies amb dificultats per causa de l'economia, però -segons ella- decreixen. Va indicar que la ubicació de les 17 famílies va ser possible gràcies al treball conjunt amb l'Oficina d'Habitatge d'Olot.

Per la seva part, el regidor Josep Berga (CiU) ha explicat que en el decurs del 2016 entre l'Oficina d'Habitage i el Consorci d'Acció Social han fet 4 informes. També va recordar: «Entre el 2015 i el 2016 hem aconseguit 15 habitatges de negociacions directes amb els bancs», va explicar. Avui, l'Ajuntament -segons ell- clourà la compra de 28 pisos al barri de Sant Miquel. Ho farà a través del dret de tanteig i de retracte, de la nova Llei d'Habitatge. La nova normativa exigeix que els grans propietaris quan es vulguin desprendre de pisos han d'informar la Generalitat i aquesta als ajuntaments, els quals tenen l'opció de ser compradors preferents.

Això no obstant, la precarietat dels habitatges continua com a reivindicació a Olot. Fa pocs dies, la CUP d'Olot va començar una campanya per exigir la posada en disposició del lloguer social de 270 pisos buits.