La Generalitat, l'Ajuntament i l'Associació de Veïns establiran les bases d'accés als 28 pisos situats prop de la rotonda de la Rodona i del sector de l'Alba Rosa. «La gestió final la portarà l'empresa municipal Guosa», ha afirmat Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU). Ha afegit: «Tenim moltes ganes de fer polítiques d'habitatges, no penseu solament això en els pisos dedicats a inclusió o problemes socials, si no que volem fer polítiques actives d'habitatge. Ha orientat: «Volem -per exemple» afavorir els joves que es volen independitzar».

Corominas ha fet l'afirmació en l'acte de formalització de la compra de 13 pisos i 13 places d'aparcament i de 15 pisos i 15 places d'aparcament per part del'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El preu total de la transmissió és d'1.106.000 euros, dels quals l'Agència de l'Habitatge de Catalunya n'ha abonat 594.000. Per la seva part, l'Ajuntament d'Olot n'ha pagat 512.000.

L'esdeveniment ha estat presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs: «És un tema - ha indicat- que podem fer gràcies al Reial Decret 1/2015 que ens permet adquirir habitatge».