La Generalitat, l'Ajuntament i l'Associació de Veïns de Sant Miquel establiran les bases d'accés als 28 pisos situats al carrer Abat Racimir, prop de la rotonda de la Rodona. «La gestió final la portarà l'empresa municipal Guosa», va afirmar ahir Josep Maria Corominas, alcalde d'Olot per CiU. Va afegir: «Tenim moltes ganes de fer polítiques d'habitatges, no penseu solament en els pisos dedicats a inclusió o problemes socials, sinó que volem fer polítiques actives d'habitatge». Va orientar: «Volem, per exemple, afavorir els joves que es volen independitzar».

Corominas va fer l'afirmació en l'acte de formalització de la compra de 13 pisos i 13 places d'aparcament i també de 15 pisos i 15 places d'aparcament per part de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

El preu total de la transmissió és d'1.106.000 euros, dels quals l'Agència de l'Habitatge de Catalunya n'ha abonat 594.000. Per la seva part, l'Ajuntament d'Olot n'ha pagat 512.000.

Sobre la cessió de 270 pisos reclamada en els darrers dies per la CUP, Corominas va explicar: «Nosaltres vàrem explicar que aplicaríem tots els recursos que tinguéssim per fer polítiques d'habitatge i per estar al costat de la gent que pateixi problemes de pobresa energètica, i anem a totes». Va continuar: «Ens ha sortit l'oportunitat de comprar pisos i per tant hem comprat pisos». Va seguir:?«La cessió gratuïta de pisos per part dels bancs es converteix en una norma que queda aprovada i es pot fer; doncs negociarem amb qui faci falta per poder obtenir més habitatges socials».

L'esdeveniment va ser presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs: «És un tema -va indicar- que podem fer gràcies al Reial Decret 1/2015 que ens permet adquirir habitatge». Va precisar: «Podem dir la primícia que les administracions ho podem fer». Va indicar que treballa per donar habitatge digne.