1 Anar de compres al Shopp Out, la botiga solidària de Girona

Per triar, remenar i adquirir tota classe de complements de moda de primeres marques amb uns descomptes que poden arribar al 70%. Fins diumenge a les 3 de la tarda la seu de la Fundació Ramon Noguera (Polígon Mas Xirgu, Girona) acull la setena edició del Shopp Out, un mercat que adopta el concepte de street market, comptant també amb una zona gastronòmica de food trucks, propostes d'oci, música en viu (divendres i dissabte a les 20.30 hores) i activitats per als infants.

2 Endinsar-se en el teatre d'Arthur Miller a Olot, Figueres o Girona

El director Georges Lavaudant i l'actor Eduard Fernández duen aquest cap de setmana a la demarcació l'obra "Panorama del pont", una adaptació del text "A view from bridge", del dramaturg novaiorquès Arthur Miller, que s'endinsa en el drama i la lluita dels italians que, en la dècada dels cinquanta, van arribar als Estats Units, buscant un futur més pròsper. La representació es veurà divendres a Olot (21 h, Teatre Principal), dissabte a Figueres (21 h, Teatre Municipal El Jardí) i diumenge a Girona (19 h, Teatre Municipal).

3 Gaudir de l'essència romana al XXI Triumvirat de l'Escala

Dissabte i diumenge, de 10 h a 19 h, l'Escala esdevé la capital de l'Imperi de Roma amb la Fira del Triumvirat. Visites guiades, tallers didàctics i infantils, espectacles amb gladiadors, exhibició de tàctiques militars romanes, gastronomia, una mostra d'oficis artesanals o espectacle de foc són algunes de les propostes que en aquests dos dies ofereix el municipi per reviure aquells temps.

4 Visitar l'Exposició de Flors de Girona

L'inici del mes de maig a Girona és sinònim de flors. La ciutat inaugura aquest dissabte una 61a Exposició de Flors, Monuments, Patis i Jardins que s'allargarà fins al diumenge 15 i que com sempre converteix diversos espais de la ciutat en una galeria dedicada a l'art floral. Entre les novetats d'aquesta edició, destaquen l'obertura del singular edifici del carrer del Riu Galligants que hauria acollit un hospital en l'edat mitjana, amb uns murs d'època romana, la incorporació dels barris de Sant Narcís i Santa Eugènia a l'itinerari o la possibilitat de passejar per la platja fluvial del riu Ter.

5 Descobrir el jazz multicultural de Kavita Shah Quintet al Sunset de Girona

Nascuda a Nova York però amb arrels a l'Índia, Kavita Shah és una de les compositores més sorprenents en l'art de barrejar el jazz clàssic amb músiques d'arreu del món, com la hindú, la brasilera o l'africana. Aquest dissabte, a les 23 h, es presenta al Sunset Jazz Club de Girona acompanyada del seu quintet per presentar amb la seva exquisida veu un repertori tant exòtic com eclèctic, en el qual es podran escoltar alguns dels temes que conformen "Visions" (Inner Circle Music, 2014), co-produït pel reconegut guitarrista de Benín Lionel Loueke

6 Acomiadar la temporada de la GIOrquestra, amb Nemanja Radulovic

El reconegut violinista serbi Nemanja Radulovic, distingit amb el prestigiós Echo Klassik Award, serà aquest diumenge el protagonista de l'últim concert de la temporada de la GIOrquestra. Un recital, que tindrà lloc a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, a les 19 h, girarà entorn de la música romàntica de Txaikovski el seu fil conductor, primer amb el brillant i exigent "Concert per a violí" i finalment amb l'espectacular "Simfonia núm. 5".

7 Degustar tapes d'autor a Sant Feliu de Guíxols

Fins al 22 de maig, Sant Feliu de Guíxols celebra l'edició primaveral del Ganxotapes, que també té una edició a la tardor. Es tracta d'una campanya gastronòmica basada en les tapes i montaditos que compta amb la participació de la majoria d'establiments restauradors de la ciutat i el nivell se supera edició rere edició. Les tapes són elaborades i de cuina d'autor.

8 Viure una experiència esportiva a Platja d'Aro

Platja d'Aro proposa viure un cap de setmana practicant i descobrint els principals esports de platja, però també de moltes altres activitats relacionades com l'spinning, el paddle surf, o zumba. Dissabte i diumenge, a partir de les 10 h del matí, el municipi baix empordanès acull el Beach Sport Experience, un esdeveniment que arriba paral·lelament a la celebració Campionat Universitari de Catalunya d'Esports de Platja, el divendres, i un concert de Teràpia de Shock, el dissabte a les 20 h a la platja de Cavall Bernat.