El Banc dels Aliments de Girona rebrà una aportació extraordinària de llet gràcies a una campanya promoguda per l'Obra Social "la caixa" que començarà dilluns, per fer arribar aquest aliment bàsic a famílies desafavorides. La recollida s'allargarà fins al 20 de maig a les 174 oficines de CaixaBanc a les comarques gironines, així com a les seus de CaixaForum i l'EspaiCaixa a la capital.

Paral·lelament, i fins el 15 de juliol, també es podran fer aportacions econòmiques a través del sistema telemàtic de microdonatius de "la Caixa", del portal de l'entitat bancària o del web www.granrecollidadellet.cat.

Des del magatzem del Banc dels Aliments a Girona, el president d'aquesta organització, Frederic Gómez Pardo, el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, Josep Blanch, i el president de l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" a Girona, Sergi Perafita, ahir van presentar la segona edició de la campanya «Cap nen sense bigoti». Gómez Pardo va refermar les necessitats de llet de l'entitat benèfica, que atén 38.442 gironins a l'any; 12.700 dels quals són menors de 16 anys. També va insistir en el contrasentit que suposa perdre milers de litres de llet en protestes com la que Unió de Pagesos ha realitzat aquesta setmana -per denunciar els abusos de part de la indústria agroalimentària- mentre hi ha mancança d'aquest producte. El president del Banc dels Aliments va demanar que es trobi alguna via per canalitzar la situació i evitar el malbarament de la llet.