El fiscal del cas dels lladres silenciosos que van robar a prop d'una trentena de cases entre el juny de 2012 i el març de 2013 va fer lleugeres modificacions ahir en el seu escrit de conclusions finals. Una va ser per retirar un dels robatoris, que ara es queden en 25, perquè la mateixa víctima va negar durant el judici que li haguessin entrat a casa. Les altres modificacions van ser per desvincular alguns dels encausats de diversos robatoris. Però les penes sol·licitades es mantenen pràcticament invariables.

La modificació més important a l'acusació del fiscal és la d'Eduart Prenga. Inicialment, demanava una condemna de 12 anys i 6 mesos de presó però després de desvincular-lo de diversos dels cops demana ara una pena de 8 anys per haver participat en tres dels assalts i pertànyer al grup criminal. L'advocat de Prenga, Joaquim Bech de Careda, al·lega que durant els mesos dels robatoris el seu defensat no estava al país i ho acredita amb els visats del passaport.

Per al suposat líder d'aquesta organització, Fatjon Lugja -defensat per l'advocat Joan Pere Zapata-, demana 13 anys i quatre mesos de presó. Assegura que era el líder de la banda i tenia «dues mans dretes», Prenga i Alfred Hasa -defensat per l'advocat Carles Monguilod-, amb qui compartia pis a Llagostera. Els altres tres acusats (Roman Mhoyan, Iulian Andrei Laba i Gheorghe Mihasca) -defensats pels advocats Benet Salellas i Sergio Noguero- feien de conductors. Per a aquests darrers demana penes d'entre sis anys i mig i 10 anys i mig de presó.

L'objectiu dels lladres eren cases apartades o d'urbanitzacions poc habitades. Segons el fiscal, aprofitaven alguna porta o finestra mal tancada o les obrien sense causar desperfectes fent un forat amb un trepant i passant un filferro per alliberar el forrellat. El cas ha quedat vist per sentència.