El reforç policial d'estiu previst per Interior, qualificat de «nyap»

El sindicat Uspac denuncia el pla pels propers mesos i Blanes serà una de les comissaries més reforçades

08.05.2016 | 07:23

El Departament d'Interior, com cada any, reforçarà la presència policial en les comissaries de la Costa Brava i en aquest cas, segons assegura el sindicat Uspac, l'ABP de Blanes serà una de les més reforçades en el pla d'estiu. En aquesta hi haurà el doble d'efectius, assegura. Això a la pràctica significa que hi hagi agents voluntaris i uns quinze policies més -entre caporals i i sergents-. A més en aquesta comissaria hi haurà dos equips de la Brigada Mòbil (Brimo) fixos cada nit d'estiu.

A la resta de comissaries s'hi destinarà menys agents. A Roses i Sant Feliu també es reforçaran amb caporals i sergents de pràctiques -una mitja dotzena- i voluntaris. El portaveu del sindicat, Josep Miquel Milagros va assegurar que els recursos no són suficients. I posa d'exemple que «això és un nyap com cada any perquè són dades irreals.» I posa d'exemple a la comissaria de Roses «on vénen 5 caporals i un sergent, que són 6 per vacances de juliol, de tota la comissaria en marxaran 25, és irreal però ho saben però com no volen compensar amb res i cada any ens trobem amb el mateix».

Segons el sindicat Uspac hi ha en canvi una novetat en la campanya d'enguany i asseguren que és una petició del sindicat que les Arro «no hauran de fer uns desplaçaments llarguíssims i jornades maratonianes per cobrir determinades comissaries de costa i fer patrullatge per altres regions». Per tant, cada regió tindrà els seus efectius d'ARRO.

Davant la previsió del pla d'estiu que es va presentar aquesta setmana, el sindicat demana a la Direcció General de Policia que «faci un pla d'estiu competent, el qual compensi la voluntarietat dels agents, ja que així ho tenen altres policies i serveis públics d'arreu del territori i a ells sí que els funciona molt bé». I afirmen que és un «nyap» la previsió d'enguany, que és de 163 places voluntàries a tot Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema