La policia local de Ripoll va rescatar dos gossos que la setmana passada van quedar atrapats dins de la sèquia Molinar, al seu pas per la colònia Rocafiguera. Als gossos van trobar-los a la sèquia, que fa temps que no porta aigua després que l'Agència Catalana de l'Aigua en decretés el tancament, en rebre la trucada d'un veí. Un cop cauen dins del canal, als animals els costa sortir-ne pels seus mitjans encara que, en arribar-hi la policia, van aconseguir-ho. Tots dos van ser portats a la protectora d'animals, on els van identificar gràcies als xips que portaven.

L'absència d'aigua a la sèquia va produir-se després de la denúncia d'un col·lectiu ecologista a l'ACA, el 2013. Això va suposar també dues multes de 15.000 i 6.000 euros per als ajuntaments dels municipis per on passa la séquia -Campdevànol i Ripoll-, que formen part de la comunitat de regants. La denúncia es va fer perquè la presa d'aigües a Campdevànol disminuïa el cabal d'aigua del riu Freser.

Associacions animalistes han advertit també del perill que suposa per a algunes espècies quedar atrapades al canal.

Aquesta circumstància passa tant si als canals industrials hi baixa aigua com si no. En el segon cas encara tenen la possibilitat de ser rescatats si algú s'adona de la seva presència. En canvi, quan hi baixa aigua, se'n troben d'ofegats a les rescloses. El cas de senglars morts en aquesta circumstància no és infreqüent en diferents canals de Ripoll.

Més fortuna va tenir una cria de cabirol que havia caigut al canal de Can Guetes. Un particular va ser el responsable de treure-la de l'aigua. La bèstia hi havia quedat atrapada i estava lleument ferida d'una pota i espantada. La policia local va intervenir-hi i es va posar en contacte amb els agents forestals, que se'n van fer càrrec.