La Sareb la societat gestora dels actius immobiliaris tòxics dels bancs (coneguda amb el nom de "banc dolent"), ha engegat la segona edició de la campanya Tu casa a toda costa amb l'objectiu de vendre pisos i residències unifamiliars al litoral.

A les comarques gironines el banc dolent ha posat a la venda un total d'11 immobles a través d'aquesta campanya d'abast estatal. La missió és aprofitar l'augment de l'activitat del mercat de segona residència durant aquestes dates per col·locar part dels actius dels bancs i caixes rescatats que gestiona des de la seva creació l'any 2012.

Aquesta setmana, per exemple, la Sareb tenia ofertada a la seva pàgina web un pis "en bon estat" de dues habitacions, bany, cuina equipada i parquet per 78.600 euros en un barri residencial de Blanes.

O un altre habitatge en un barri "tranquil als afores de Lloret de Mar", de 78 metres quadrats, dues habitacions i un labavo per 110.400 euros.

L'oferta d'habitatges s'estén a tota la Costa Brava i no només ofereix pisos. A Roses, el banc dolent gestiona la venda d'una casa unifamiliar de segona mà (distribuïda en dues plantes amb quatre habitacions i dos banys, piscina privada, barbacoa i terrassa amb vistes "espectaculars") per 378.000 euros.

La informació dels immobles de la pàgina web (tucasaatodacosta.com) va acompanyada de fotografies, mapa i possibilitat de posar-se en contacte directament amb l'empresa que gestiona l'actiu.

Com l'any passat, la campanya abarca tot el litoral espanyol, essent l'arc mediterrani el que té més residències en venda. Només a Castelló, la Sareb pretén vendre 741 immobles. A Catalunya el litoral barceloní és el que lidera el nombre d'ofertes amb 75, seguida de Tarragona, amb 39. Els preus d'aquests pisos i residències unifamiliars oscil·len entre els 32.100 euros el més barat, i els 866.300 el més car.

El banc dolent ha posat en marxa fins al 30 d'agost aquesta campanya, en què els quatre gestors en els quals es dóna suport a la societat (Altamira Asset Management, Faig Real Estate, Servihabitat i Solvia) s'encarreguen de la comercialització dels actius.