El transvasament dels bidons peròxid de carboni del camió que aquest dilluns al matí s'ha accidentat a l'AP-7, al seu pas per Cervià de Ter (Gironès), ja ha finalitzat i Protecció Civil ha donat per tancada l'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya Transcat.

Es tracta de peròxid, un producte que és inflamable i explosiu, però s´ha diluït sense risc de contaminació. També hi ha hagut fuita d´una part del gasoil del dipòsit del camió.

Per controlar fuita, Els Bombers han muntat una línia d´aigua preventiva per si calia fer algun tipus de contenció i han acabat d´extingir un petit foc a la roda d´un dels camions sobre la qual ja havia fet una primera actuació, amb un extintor, el mateix conductor.

Aquest fet ha provocat l'activació del pla d'emergències

El producte ha estat traslladat a un altre vehicle i tant els bidons com el camió accidentat ja s'han retirat de la zona. L'accident, sense ferits, s'ha produït al voltant de dos quarts de set del matí al quilòmetre 49 de l'AP-7, en sentit sud. Pel que fa el producte vessat a la via, no ha causat cap contaminació en cap terreny o aqüífer propi. La concessionària Acesa també ha donat per finalitzada la fase d'alerta del seu pla d'autoprotecció.

Matí complicat a l'AP-7. Un accident de trànsit entre dos camions al voltant de quarts de set del matí a l'alçada de Cervià de Ter ha provocat que només es pogués circular per un dels tres carrils de l'autopista.

El sinistre viari ha estat lleu i no hi ha hagut ferits. Dos camions han xocat per encalç a l'alçada del quilòmetre 49 en direcció Barcelona. Els serveis d'emergències han treballat al lloc dels fets durant més de cinc hores.

Matèries perilloses a la calçada

Un dels camions transporta matèries perilloses i els Bombers amb sis dotacions estan treballant perquè s'han escampat per la calçada de l'autopista. Segons fonts del cos, a causa de la topada el vehicle ha perdut líquid de vuit dipòsits de 30 litres de producte químic. Es tracta de peròxid, un producte que és inflamable i explosiu, però s´ha diluït sense risc de contaminació. També hi ha hagut fuita d´una part del gasoil del dipòsit del camió.

En aquest tram de l'autopista hi ha molt de trànsit sobretot des que hi ha la gratuïtat entre Vilademuls i la sortida de Fornells de la Selva.

La circulació del trànsit s'ha restablert en tots els carrils de l'autopista en sentit Barcelona al voltant de les dotze del migdia. I el pla d'emergències s'ha desactivat a primera hora de la tarda.

A banda dels Bombers, al lloc també s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d´Esquadra i també s´ha mobilitzat una grua pesant per procedir a retirar el camió. El SEM hi ha enviat una ambulància però sortosament no hi ha hagut ferits. A causa de l'accident la concessionària ACESA ha posat en alerta el Pla d'Autoprotecció PAU de l'AP-7.