Cervià de Ter va viure ahir un matí complicat a l'AP-7. Un accident de trànsit entre dos camions, un dels quals transportava mercaderies perilloses, va provocar talls de diversos carrils a l'autopista durant més de cinc hores. El vessament de part del producte químic que portava un dels vehicles pesants va obligar a activar l'alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, conegut com a Transcat. Tot i el sinistre viari, no es van haver de lamentar ferits ni tampoc es van generar retencions gaire ?llargues. Segons el Servei Català de Trànsit, van arribar a un quilòmetre de longitud.

Els fets es varen desencadenar al voltant de dos quarts de set del matí, quan es va produir un xoc per encalç entre dos camions. Això va obligar d'entrada a l'activació dels serveis d'emergències i que s'obligués a circular només per un dels tres carrils de l'autopista. El sinistre viari es va produir per encalç a l'altura del quilòmetre 49 en direcció a Barcelona. I els serveis d'emergències van estar treballant al al lloc dels fets durant més de cinc hores.

A causa de l'accident de trànsit, un dels camions que transportava matèries perilloses va perdre part de la seva càrrega en obrir-se part del seu remolc pel xoc. Ràpidament s'hi van traslladar els Bombers, amb sis dotacions que van estar treballant en aquest punt de l'autopista perquè part del producte químic s'havia escampat per la calçada.

Fuites als bidons

El camió transportava set bidons de 30 litres i segons fonts del cos d'extinció d'incendis, es va vessar líquid a la calçada, ja que els bidons van patir petites fuites. El producte químic que transportava el camió era peròxid orgànic, es tracta d'un element inflamable i explosiu però, segons Protecció Civil, es va poder diluir sense risc de contaminació. Els Bombers també van haver de reparar una petita fuita d'una part del gasoil del dipòsit del camió.

Per controlar la fuita, els efectius d'extinció d'incendis van muntar una línia d'aigua preventiva per si calia fer algun tipus de contenció i van acabar d'extingir un petit foc a la roda d'un dels camions, sobre la qual ja havia fet una primera actuació, amb un extintor, el mateix conductor.

L'accident va provocar l'activació del pla d'emergències, en un tram de l'autopista on a aquelles hores del matí hi ha molt de trànsit, sobretot des que hi ha la gratuïtat entre Vilademuls i la sortida de Fornells de la Selva. Segons el SCT, les retencions van ser de màxim un quilòmetre. Mentre van durar les tasques d'emergències va haver-hi només un carril obert, però un cop retirat el producte de la calçada se'n va obrir un més i ja van quedar dos dels tres oberts. La circulació del trànsit es va restablir a tota la via en sentit Barcelona cap a les dotze del migdia.

A banda dels Bombers, al lloc també s'hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos i també es va mobilitzar una grua pesant per retirar el camió. El SEM hi va enviar una ambulància però no es van produir ferits. A causa de l'accident la concessionària ACESA va posar en alerta el Pla d'Autoprotecció PAU de l'AP-7.