L'Estat espanyol ha posat a la venda un local i set terrenys a diversos municipis de la província de Girona. De fet, cada propietat ­s'ubica a una població diferent. El preu de sortida de l'immoble és de gairebé 400.000 euros, mentre que en el cas dels terrenys el cost se situa entre els 40.000 euros i els 5.000 euros, en funció del solar i la seva dimensió. Segons va publicar dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la delegació d'Economia i Hisenda del Govern espanyol a Girona ha anunciat la celebració d'una subhasta pública -que tindrà lloc el proper 30 de juny- perquè els interessats tinguin l'opció de comprar les propietats.

De les vuit propietats que l'Estat ha posat a la venda, només una és un local. Es tracta de la planta de l'entresòl de l'edifici del carrer Séquia número 24 de Girona. És un immoble amb una superfície útil de 259 metres quadrats i una superfície construïda de 312 metres quadrats. Tal com va anunciar el BOE, el preu de sortida d'aquest local és de 393.680 euros. Pel que fa als terrenys que el Govern central traurà a subhasta, el solar amb un cost de licitació més elevat és una parcel·la de 174 metres quadrats que es troba al terme municipal de Portbou. En concret, el terreny s'ubica al carrer Font del Moro número 16 de la població i el seu preu de sortida se situa al voltant dels 40.000 euros. La propietat amb el tercer cost de subhasta més elevat és un solar que s'ubica al passeig Punta Milà 34 de l'Escala. És una parcel·la amb una extensió d'uns 2.680 metres quadrats. Segons va detallar el BOE, el preu de sortida d'aquest terreny és de prop de 30.000 euros. Un altre dels solars que l'Estat ha posat a la venda és una parcel·la de 248 metres quadrats que se situa al terme municipal de Ribes de Freser. Aquest terreny s'ubica al barri de Batet de la població i el seu cost de licitació és de 22.500 euros.

La resta dels solars

Pel que fa a la resta de les parcel·les de la província de Girona que el Govern central traurà a subhasta el proper 30 de juny, un dels solars és un terreny de Colera que es troba en un territori que és conegut com la muntanya de Portbou. La superfície de la parcel·la és de 96 metres quadrats. Tal com va publicar el BOE, el preu de sortida del solar és de més de 20.000 euros. Un altre terreny és una parcel·la de Calonge de més de dues hectàrees amb un cost de licitació al voltant dels 4.000 euros. L'Estat també ha posat a la venda un solar de 31.000 metres quadrats que se situa al terme municipal de Figueres. El seu preu de sortida és d'uns 5.000 euros. Finalment, segons va concretar el BOE, dues peces de terra que s'ubiquen a la població de Cassà de la Selva, al paratge Matamala, que de moment són propietat del Govern espanyol, també es trauran a subhasta pública.