Els sindicats representants del professorat de l'escola pública s'han tancat aquest migdia a la seu del Departament d'Ensenyament per expressar el seu rebuig a dues noves retallades plantejades per la Conselleria: d'una banda, anul·lar la possibilitat de reduir 2 hores lectives setmanals als docents majors de 55 anys i, de l'altra, impedir que els substituts cobrin el mes de juliol, encara que hagin treballat sis mesos i compleixin els requisits establerts per fer-ho. Ambdues mesures serien aplicables el curs vinent, 2016-2017.

Una vintena de representants de la Federació d'Educació de CCOO, Ustec·STEs -ambdós amb presència de responsables gironins-, Aspepc-SPS i UGT asseguren que continuaran a la seu del Departament a Barcelona per tal d'exigir la retirada del que consideren «dues noves retallades de drets». Així ho ha explicat la responsable d'Ensenyament Públic de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya, Marta Tejedor, qui ha expressat «la voluntat dels sindicats de continuar negociant, però no podem acceptar més retallades». Ara, els sindicalistes estan a l'espera d'una «resposta positiva» d'Ensenyament -que de moment ha declinat valorar la situació- per seguir discutint la resta de punts inclosos a la Mesa de negociació convocada per aquest matí.

En el cas dels substituts, la pretensió de la Conselleria és recuperar un decret inclòs en el paquet de mesures extraordinàries per la crisi que va expirar l'agost de 2015 -segons ha informat Tejedor- i que, en cas de no aprovar altra resolució que el substitueixi, implicaria que el proper juliol els haurien de pagar.

En el supòsit que la resposta de la Conselleria d'Ensenyament no s'ajusti al que esperen els sindicats, aquests contemplen quedar-se al Departament almenys fins demà a la tarda, quan hi ha convocada la primera d'una sèrie d'accions per defensar la recuperada dels drets i les condicions laborals perdudes durant la crisi econòmica. A Girona, la Junta de personal docent no universitari ha convocat una concentració davant la seu de la Generalitat per a les 6 de la tarda.