La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l'Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, van presentar ahir al migdia a Girona la nova coordinadora territorial de Joventut, Agnès Fàbregas.

Diplomada en magisteri -especialitat d'educació musical- per la Universitat de Girona, Agnès Fàbregas i Badosa té formació en direcció, gestió i organització de centres educatius pel Departament d'Ensenyament. L'any 2005 va començar a treballar de mestra pel Departament d'Ensenyament. De juliol del 2009 a setembre del 2013 va ser cap d'estudis de l'escola Jaume Vicens Vives de Roses, centre del qual n'ha estat la directora des del setembre del 2013 i fins al 30 d'abril del 2016.

En la presentació, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, va parlar també dels objectius de treball de la seva direcció general i va destacar un doble full de ruta pel que fa a les polítiques de joventut que, segons que va assenyalar, «passa per donar resposta a les principals necessitats immediates dels joves, i per construir una república catalana amb oportunitats per a tothom i especialment per als joves».

Per fer possible aquest full de ruta, va destacar que el govern català disposa de diverses eines: d'una banda, la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil, que a les comarques gironines disposa de 8 oficines joves i 39 punts d'informació i que a l'any 2015 en varen fer ús un total de 168.00 joves; i de l'altra, el programa de Garantia Juvenil. Per la seva part, la coordinadora Agnès Fàbregas va expressar que «entoma aquesta nova responsabilitat amb molta il·lusió i ganes de treballar pel jovent».