Els robatoris que han patit els veïns del barri de Vistalegre de Campdevànol durant les darreres setmanes ha afavorit un augment en la compra de passadors per a les portes i d'alarmes en tot el municipi. Així ho explica el portaveu dels veïns Jaume Bassaganya, que considera que hi ha tingut a veure el què ha passat en el seu barri, però també l'acció dels lladres a les Cases Barates i a una casa de pagès.

Bassaganya va ser un dels veïns que dijous passat va assistir a la xerrada que van oferir els Mossos d'Esquadra a la sala La Confiança de Campdevànol, i alhora un dels més crítics amb la situació. La mobilització dels afectats es va produir després que 48 hores després de dos robatoris i quatre intents, es reproduïssin sis intents més i dos fets consumats. Malgrat l'amenaça dels veïns, finalment no s'han organitzat patrulles nocturnes «per l'augment de la presència policial». De totes maneres la inquietud va ser elevada «sobretot entre la gent més gran i aquells que viuen sols» perquè en alguns casos els lladres van arribar fins a la tauleta de nit.

Un altre veí de Vistalegre és en Ferran Martínez. Ell havia estat alcalde del municipi entre 2003 i 2006 liderant la llista d'ICV, i també va ser-ne regidor durant diversos mandats més, i no recorda que en aquella època, ni de fet mai, s'hagin produït aquesta mena de robatoris a Campdevànol.

En el seu cas els lladres no van arribar a entrar-li a casa «perquè tenim un gos» un dels aspectes dissuasius dels pispes. Actuaven de tres a cinc de la matinada, rebentant els panys i agafant carteres o bosses; «anaven directament pels diners» explica Martínez. No s'entretenien ni a buscar mòbils ni aparells de televisió.

Martínez mai ha tancat casa seva amb clau, només ho feia de cop, però des que s'han produït aquests fets que s'ha acostumat a fer-ho. Afirma que és un barri «tranquil i de gent confiada», molt d'acord amb el tarannà general de la comarca.

El barri de Vistalegre és a la carretera que condueix al cementiri de Campdevànol, i està conformat majoritàriament per cases individuals i unifamiliars, a banda d'algunes torres.

En la reunió amb els Mossos els van recomanar diversos tipus de panys i fins i tot utensilis que en obrir-se la porta facin soroll, per tal de foragitar els lladres.

La policia considera que no es tracta de lladres violents, i que més aviat defugen els problemes. També van advertir als veïns que no els va agradar que s'organitzés una roda de premsa per alertar de la seva problemàtica.

Sigui com sigui haver informat de la situació ha ajudat que durant els darrers dies, cap de setmana inclòs, no s'hagin reproduït nous robatoris a la zona de Vistalegre.