Els representants sindicals dels mestres que es van tancar ahir a la nit en dependències del departament d'Ensenyament a Barcelona en protesta per les noves retallades que afecten el col·lectiu han abandonat aquest matí la seva tancada denunciant la falta de voluntat negociadora de la consellera.

Fonts de CCOO de Catalunya han explicat a Efe que la quinzena de representants sindicals de CCOO, USTEC, UGT i ASPEPC han passat la nit tancats i a les fosques, ja que, segons han denunciat, la conselleria els ha tallat la llum durant tres hores i ha posat els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que s'han desplaçat al lloc.

Aquesta actitud del departament dirigit per Meritxell Ruiz posa en evidència, segons els sindicats, "la falta de voluntat de la conselleria per negociar".

Entre les 09.00 i les 09.30 hores, com estava previst, els sindicalistes han abandonat la tancada.

Els sindicats protesten per les noves retallades que afecten els mestres substituts i els professors més grans de 55 anys, ja que consideren inacceptable que els docents substituts que treballin durant més de sis mesos i vulguin fer un curs durant el mes de juliol no cobrin aquesta mensualitat, com proposa Educació i com ja va fer en el seu moment l'anterior consellera.

A més de protestar per aquestes noves retallades, els docents reclamen també que no es tanquin aules, que es redueixin ràtios a les escoles catalanes, que se solucioni la massificació d'alumnes de Secundària i que es torni a les 18 hores lectives a l'ESO i a les 23 en la Primària, prèvies a les retallades.

Al llarg del dia d'avui se celebraran manifestacions a Barcelona, Sabadell (Vallès Occidental), Manresa (Bages), Tarragona (Tarragonès) i Girona (Gironès), i també a Tortosa (Baix Ebre) a les 13:30 hores.