La fundació Fauna ha presentat aquest matí la campanya Olot sense correbous. La presentació ha estat escenificada a la façana de l'Ajuntament i han mostrat un bou de peluix i cartells.

"A part de fundacio Fauna hi ha 39 entitats i partits polítics -15 de la ciutat d'Olot- que ens donen suport", ha exposat el portaveu.

"La moció és perquè cesi una activitat que creiem anacrònica en el temps", ha apuntat el portaveu. Ha recordat que Olot va ser declarada ciutat antitaurina i amiga dels animals l'any 2004. Per això, ha apuntat que "no entenem que s'hagi de fer una consulta sobre aquest tema".

La moció demana que si guanya el sí, l'Ajuntament es comprometi a incloure una activitat especial i sense animals destinada a provocar diversió entre els joves.

Poc després, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU) ha indicat que hauria preferit que no s'hagués presentat la moció "perquè ja hem començat un procés de consulta".

Això no obstant, l'alcalde ha indicat que "hem d'acceptar totes les mocions, perquè per això és el ple" i ha conclòs dient que «si volen que ens mullem, ens mullarem».