L'onzena legislatura del Congrés dels Diputats només ha durat 111 dies. Ha estat la legislatura més curta des del 1977, ja que va començar el 13 de gener d'aquest any i va acabar el passat 3 de maig. Menys de quatre mesos en els quals el Govern central en funcions ha passat per alt l'activitat parlamentària. A part de faltar en algunes de les compareixences programades a la cambra baixa, els ministres de l'Executiu del PP tampoc han respost les preguntes que han formulat els diputats de l'onzena legislatura. Per això, les gairebé 200 preguntes que han presentat els polítics gironins al Congrés s'han tancat amb una rèplica en blanc de l'Estat.

Segons la web de la cambra baixa, entre els sis diputats per Girona han formalitzat 193 preguntes escrites al Govern central. Ara bé, l'activitat parlamentària dels càrrecs electes no ha estat igual. El diputat del PSC, Marc Lamuà, ha formulat 142 preguntes escrites i una sol·licitud d'informe, mentre que el diputat de Democràcia i Llibertat (la coalició de Convergència), Jordi Xuclà, ha presentat 31 qüestions. La diputada de Democràcia i Llibertat, Elena Ribera, ha formalitzat 16 preguntes escrites; el diputat d'ERC, Joan Olòriz, n'ha fet tres, així com la diputada d'ERC, Teresa Jordà, ha formulat una qüestió escrita i una altra d'oral. Segons la web del Congrés, la diputada d'En Comú Podem, Dolors Terradas, no ha presentat cap pregunta escrita.

Beques i permisos

Pel que fa als continguts de les qüestions, la majoria de les preguntes dels càrrecs electes gironins demanaven a l'Executiu en funcions del PP sobre els calendaris de construcció de les infraestructures i els beneficiaris de les prestacions socials, entre altres. Per exemple, Lamuà sol·licitava a l'Estat quantes beques educatives ha concedit els últims anys a la província de Girona, com es garanteix el servei de Correus als municipis gironins i quants habitants han esgotat les prestacions per estar sense feina. El diputat del PSC també consultava al Govern central quants expedients de regulació d'ocupació s'han produït els darrers anys a Girona, el nombre de permisos de residència a estrangers que ha concedit, a més de les transferències de l'Estat a les entitats gironines culturals, esportives i del tercer sector.

En el cas de Xuclà, el diputat demanava a l'Executiu del PP quan preveu començar o acabar algunes de les obres del desdoblament de la N-II als trams de Girona, quan calcula posar en marxa el desdoblament de la carretera N-260 i quines mesures pretén aplicar davant el concurs de creditors de la concessionària TP Ferro (que gestiona el túnel del TAV entre Figueres i Perpinyà), entre altres qüestions. Ribera sol·licitava al Govern les partides destinades a R+D i les mesures sobre el contagi de l'ebola. Olòriz consultava a l'Estat com pretén actuar davant les queixes dels veïns del camp de tir de Sant Climent Sescebes i Jordà demanava quina aportació fa a la llei de la dependència.