L'aeroport de Girona-Costa Brava ha perdut 29.280 passatgers a abril respecte el mateix mes de l'any anterior, època en la qual comença la temporada alta. Les dades mensuals d'Aena reflecteixen una nova caiguda d'usuaris coincidint amb una menor oferta de vols estiuencs per part de Ryanair, si bé aquest any la Setmana Santa ha caigut en març i no en abril.

La base aèria gironina va tancar a finals de març una temporada baixa amb dos mesos pujant en nombre de vols per primer cop en quatre anys. Llavors, Ryanair era l'única companyia que operava a l'aeroport, ofertant 13 rutes i transportant uns 76.000 passatgers.

A l'abril però, ha canviat l'escenari. Aquests 76.000 passatgers s'han convertit en 140.128 i l'aeroport ha passat de 13 a més de 30 rutes, la major part de Ryanair (la vara de medir dades a l'aeroport al ser pràcticament l'única companyia de pes a Girona). Una crescuda, cert, però que s'ha de llegir en clau de canvi de temporada.

Així, quan l'any passat es va encetar la temporada alta, Ryanair va oferir 36 rutes i va transportar 169.408 passatgers durant l'abrol. Comparativament, aquest mes les rutes de Ryanair han caigut a 29, i el nombre de passatgers, com era d'esperar, també ho ha fet.