Els sindicats de la Junta de personal docent no universitari de Girona reclamen la recuperació de condicions laborals retallades per la crisi econòmica i van alertar d'un «esgotament» del professorat que perjudica la qualitat de l'ensenyament i, en conseqüència, repercuteix en l'alumnat. Després de la tancada de representants sindicals a la seu del Departament d'Ensenyament a Barcelona, ahir a la tarda es van concentrar de manera simultània davant les diferents seus territorials, entre elles la de Girona.

Les seves reivindicacions es van centrar en el restabliment de les 18 hores lectives setmanals per al professorat de Secundària i les 23 a Primària, com abans del 2010; la cobertura de les baixes des del primer dia; i la retirada del pla de nomenaments i de la definició de perfils professionals, que dóna força a les direccions dels centres

El portaveu d'Ustec·STEs, Xavier Díez, va acusar el Departament de «tractar de convertir retallades temporals en permanents» i de «substituir drets laborals amb engrunes disfressades de partides pressupostàries dins el pla de xoc». Díez també va fer una crida a la solidaritat de les famílies i va remarcar que algunes ja s'han negat a què els seus fills facin les proves d'avaluació de 3r i 6è de Primària. La secretària general d'Educació a CCOO, Almudena González, va incidir en «l'oportunitat d'or» que suposa la baixada demogràfica per reduir les ràtios a P3, pel que es va oposar a tancar cap grup. El responsable d'Aspepc-SPS, Luís Sobrino, va advertir que les males condicions del professorat repercuteixen en l'alumnat. CGT i UGT també van participar en l'acció reivindicativa.