Teresa Jordà tornarà a ser la cap de llista d'Esquerra Republicana de la demarcació gironina a les eleccions generals del 26J. Amb aquesta decisió, des de la Federació Regional d'ERC es confirma la postura adoptada pel Consell Nacional d'Esquerra que aquest darrer cap de setmana va aprovar, per unanimitat, presentar-se a les eleccions espanyoles amb les mateixes llistes que el 20D.

Jordà es mostra molt satisfeta amb el nomenament i afirma que «tornarà a ser un honor, un orgull i una responsabilitat tornar a encapçalar la llista d'ERC a Girona». La candidata republicana argumenta que «aquest 26 de juny tornarem a ser presents a Madrid per seguir defensant el vot i la dignitat de tots aquells que el 27S van dir un SÍ inequívoc a la independència del nostre país». A l'hora de valorar la repetició de les eleccions, Jordà lamenta «la inoperativitat, la inutilitat i la manca de responsabilitat dels partits espanyols a l'hora de llegir el missatge que l'electorat va emetre el passat 20D i que ara ens porta a unes altres eleccions». Per la seva banda, la candidata d'ERC a Girona diu que «tot i que no som els responsables d'aquests nous comicis, treballarem de valent per tornar a ser a Madrid més i més forts».

Jordà recorda que «durant aquests mesos hem treballat de valent en favor del nostre procés i també demostrant que els canvis en moltes polítiques són possibles. Nosaltres tenim projecte i aquests mesos que haurem de ser a Madrid l'explicarem, el farem més fort i ajudarem a fer noves i millors polítiques per a la gent». ddg girona