Una espectacular calamarsada va caure ahir a la tarda a les comarques gironines. La pedregada, una de les més intenses dels últims temps, va ser tan forta com fugaç. Va durar uns pocs minuts però va deixar un paisatge blanc a bona part de les comarques gironines, fins el punt que a l'AP-7 entre Sant Julià de Ramis i Salt es van haver de treure màquines llevaneu per facilitar la circulació de vehicles.

La calamarsa va començar a caure cap a dos quarts de quatre de la tarda a les comarques de l'interior. La tempesta anava agafant força a mesura que anava avançant cap a l'est. Ripollès, Garrotxa i sobretot el Pla de l'Estany van ser les comarques més afectades per una pedregada més espectacular que virulenta.

Les afectacions, de menor grau totes elles, es van concentrar a la xarxa viària, sobretot la dels volts de Banyoles i Girona ciutat. Així, segons el Servei Català de Trànsit, la carretera C-66 va haver de ser tallada durant uns 15 minuts, i es va haver d'alertar els conductors de precaució i circulació lenta perquè la calçada estava inundada. L'altra afectació va ser a l'AP-7, on tot i que no es va haver de tallar la circulació, l'acumulació de pedra va obligar a treure les màquines llevaneu per netejar la zona propera a l'entrada a la ciutat de Girona.

Al llarg de la tarda la tempesta va provocar, a més, retencions moderades en diverses vies a causa de la mala visibilitat. Tanmateix, la pedra va ser generalment innòcua. En aquesta línia Bombers no va haver de fer cap sortida per avisos d'emergència.

La reacció dels conductors

La pedregada va enxampar molta gent desprevinguda. Tot i que el Servei Meteorològic de Catalunya ja havia avisat de la possibilitat de fortes tempestes a la tarda, el matí radiant va despistar molta gent, que es van trobar amb la calamarsa a sobre. Els que estaven a les carreteres van aprofitar per penjar a les xarxes socials imatges i vídeos de l'espectacular calamarsada. Molts d´aquests conductors també van deixar constància de la contundència de la tempesta amb comentaris a Facebook i Twitter assegurant que era la calamarsa més forta que havien vist mai.