Canvis a la candidatura de Convergència per a les eleccions generals del proper 26 de juny. La formació, que als comicis del 20-D es va presentar sota la coalició de Democràcia i Llibertat (formada per CDC i Demòcrates -el partit dels sobiranistes que van marxar d'Unió-, a més de Reagrupament), es presentarà en solitari el 26-J. Fonts de Convergència i Demòcrates van donar ahir per fet que no hi ha la possibilitat de repetir l'acord de fa mig any, tenint en compte que el termini per presentar una coalició a les eleccions del juny acaba avui. Això implica canvis, si més no, a la llista de CDC al Congrés per Girona, ja que als comicis del passat mes de desembre Elena Ribera (de Demòcrates) va ocupar la posició número dos de la candidatura gironina a la cambra baixa de la coalició, que va liderar Jordi Xuclà (de CDC).

De fet, Ribera ha estat diputada en la curta legislatura dels últims quatre mesos, després que Democràcia i Llibertat aconseguís dos representants al Congrés per Girona el 20-D. Ara bé, davant la falta d'acord entre Convergència i Demòcrates per repetir la coalició, Ribera deixarà de ser la dos de la llista gironina a la cambra baixa. Tampoc repetirà com a diputada perquè fonts de Demòcrates van avançar ahir que la formació no es presentarà en solitari a les eleccions del 26-J. Pel que fa a les causes de la impossibilitat d'arribar ara a un pacte amb CDC, les mateixes fonts van recordar que Demòcrates apostava per fer una coalició amb Convergència, MES, Reagrupament i Solidaritat Catalana, a part de presentar una candidatura que estigués liderada per un cap de llista independent.

En canvi, des de CDC van insistir que el partit es presentarà amb les seves sigles el 26-J, ja que els militants van demanar que el nom de la formació no desaparegués de la candidatura (com havia passat el 20-D). D'aquesta manera, Convergència acabarà de confeccionar les llistes dels comicis del juny els propers dies sense haver d'incorporar representants de Demòcrates. La previsió de CDC és presentar les candidatures definitives al Congrés i al Senat per al 26-J la setmana vinent, una vegada feta la consulta als militants per definir el futur del partit.