Les tempestes han tornat a fer acte de presència aquest divendres al migdia a la demarcació de Girona i a la comarca del Berguedà. Concretament, a Banyoles les tempesta ha descarregat 27 litres en només mitja hora, segons ha indicat el Servei Meteorològic.

Així mateix, els xàfecs han anat acompanyats de calamarsa en zones com Berga i Sant Feliu de Pallerols. Els Bombers de la Generalitat han indicat que no han hagut de fer cap sortida a causa d'aquesta forta tempesta i, segons el Servei Català de Trànsit, les fortes pluges tampoc han afectat cap carretera.

La pluja torrencial a la capital del Pla de l'Estany ha començat a les dues de la tarda i ha seguit amb intensitat durant prop de mitja hora. La concentració d'aigua ha col·lapsat algunes vies, sobretot a la zona de la Farga, on els cotxes han hagut de reduir la velocitat per poder circular.

No hi ha hagut cap incidència destacada i la Policia Local i els Bombers han hagut d'acudir als punts de les vies on havien saltat les tapes del clavegueram per la pressió. Segons dades de l'estació meteorològica de Banyoles, la ciutat acumula un total de 100 litres per metre quadrat des de diumenge passat quan van començar les pluges i fins a les tres d'avui divendres.

Des de llavors, ha plogut cada dia. Pel cap de setmana es preveuen més ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu però cada cop seran més febles i aïllats, segons el Servei Meteorològic. Aquest dijous també una forta calamarsada va caure a la zona del Pla de l'Estany i el Gironès i va obligar a tallar la C-66 a Serinyà. La calamarsada també va afectar l'AP-7 al tram entre Sant Julià de Ramis i Salt, al Gironès, on hi van treballar les màquines llevaneu per retirar la pedra de la calçada.