Clàudia Pérez Sala (EASD Olot), Sergio Durango Izquierdo (EASD Tenerife) i José Navarrete (EASD Serra i Abella l'Hospitalet) han estat els guanyadors de la Cinquena Edició del Premi Josep Albert Mestre a l'excel·lència dels ensenyaments d'Arts Plàstiques i Disseny. Els premis són convocats per la Confederació Estatal d'Escoles d'Arts Plàstiques i Disseny. L'acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir a la Sala d'Actes de l'Escola.

Sergio Durango va guanyar el premi de la categoria d'Ensenyaments Artístics Superiors amb el projecte Demencia de Alzheimer. Pere Álvaro (director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny) va definir-lo de treball complex i ben plantejat. José Navarrete va guanyar amb Extrarradios, Miradas. Álvaro va explicar que el treball representa una nova manera de mirar les coses. Clàudia Pérez Sala es va emportar el premi de Cicle Formatiu de Grau Mitjà amb Mural a Sarrià de Ter.

Entre els finalistes del Cicle Formatiu de Grau Superior hi ha Dèlia Martínez, amb el treball RCR Workshop Arquitectura i Paisatge (EASD-Olot). La participació va ser de 127 projectes, dels quals el jurat en va seleccionar 50. Els 50 treballs escollits estan exposats al Museu de la Garrotxa.