La tempesta d'ahir va deixar fins a 18 litres en una hora en diversos punts de l'interior de la demarcació. És el cas de Sant Pau de Segúries, que en va registrar 17,8 segons dades del Servei?Meteorològic de Catalunya. Al Pla de l'Estany també va caure amb força, i en aquest cas en forma de pedra. El Meteocat va xifrar en 14,8 els litres caiguts en 60 minuts a Banyoles a causa d'un «xàfec violent, amb vent del nord de força 5 acompanyat d'una tempesta elèctrica forta», segons va definir el meteoròleg banyolí Enric Estragués.

Aquest episodi també va fer baixar les temperatures: a Girona els valors van passar de 23 a 13 graus entre les dues i les cinc de la tarda.

Aquest últim episodi de precipitacions s'afegeix a una setmana marcada per les pluges abundants, que han omplert les reserves d'aigua dels embassaments.

Segons la Generalitat, «la distribució de la precipitació acumulada ha mostrat un màxim molt marcat a l'àrea del Pirineu i Prepirineu. El vent del sud a les capes mitjanes i altes, humit i relativament càlid, ha anat incidint de forma perpendicular a la serralada, fet que ha afavorit l'ascens de l'aire i la formació de nuvolositat, amb precipitació persistent». Tal i com informa el Govern, en el cas del riu Ter, s'han superat els 40 metres cúbics per segon a la capçalera, quan el volum habitual sense pluja se situa entre 6 i 7 metres cúbics. En aquest cas però, no s'han produït fins ara avisos de prealerta de l'Inuncat.

Pantans al 70%

Els embassaments de les conques internes estaven dimarts per sobre del 70% de la seva capacitat. A la conca del Ter, les pluges i les aportacions l'han situat al 65%, i es preveu que s'incrementin més.