Forats a les parets, sostres plens d'humitat, fils elèctrics obsolets, sanitaris plens de verdet conformen un pis de 70 metres quadrats de 3 habitacions, una cuina i un petit menjador, al carrer del Carme d'Olot. En ell viu Nyuma Tunkara d'origen gambià, amb el seu marit que no està bé de salut, i 7 fills. El petit té 3 anys i el gran 19. El pis -segons la PAH- representa un perill físic pels seus habitants. Quan plou, surten guspires de la instal·lació elèctrica i el sostre amenaça d'esfrondar-se en diversos llocs. A la cuina, una estufa de llenya els ha fet suportable l'hivern.

Nyuma Kundara -entre llàgrimes - explica: «Fa cinc anys que em vaig apuntar a un pis de lloguer social i fins ara m'han donat llargues». Narra: «Fa 25 anys que visc a Olot i 15 al pis, fins ara es podia suportar, però ara la situació és insostenible». Explica que el propietari té constància de la situació, però argumenta que no pot assumir una reparació important de l'habitatge.

«Treballo a la neteja i guanyo 800 euros», apunta. Precisa que paga 250 euros de lloguer. Fa un temps va deixar d'anar al banc d'aliments. «Els vaig dir -exposa, amb els ulls molt oberts- que havia trobat treball i que ja no necessitava aliments». Precisa: «El que necessito ara és un pis».

Josep Casado (un membre de la PAH) explica que fa uns 3 mesos, l'Oficina d'Habitatge es va comprometre a proporcionar un pis social a la família, però el pis no bé. Segons ell, l'argument de l'Oficina és que no tenen un pis en disposició. Al seu costat Jordi Gasulla (PAH) exposa: «Sabem que l'Ajuntament ha comprat 28 pisos del barri de Sant Miquel a bancs i cal que en proporcionin un a aquesta família. De moment -segons ell-, l'Ajuntament prepara les bases per a poder optar a un pis.

L'acte de protesta per reclamar un habitatge digne per la família de Nyuma Kundara ha tingut lloc a les 10 del matí, a la plaça del Carme. S'hi han concentrat unes 50 persones per donar suport a les reclamacions de Nyuma Kundara,.