El Mercat de la Volta, la festa de la cervesa de Blanes, el Carroussel de Palafrugell o el tret de sortida de l'Estereofònics de Platja d'Aro són alguns dels actes que entre divendres i diumenge es porten a terme a les comarques gironines.

1 Descobrir l'art local al Mercat de la Volta

Fidel a la seva cita de cada segon dissabte de mes, el Mercat de La Volta torna a assentar-se aquest dissabte a la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona. Una nova oportunitat per conèixer, remenar i adquirir art de Km.0, és a dir, procedent d'artistes procedents de la demarcació de Girona. La cita, que es desenvoluparà entre les 10 h i les 14 h si fa sol al bell mig de la plaça i si plou, sota l'aixopluc de les voltes, comptarà també amb activitats paral·leles com la música en viu de Tom Hagan (12 h) i el col·lectiu de dj's Amor de Callos Soundystem, un "asado" argentí (13.30 h) o la inauguració de la instal·lació "A cor obert" de Fèlix Vinyals.

2 La Festa de la Cervesa Artesana de Blanes

El Passeig Marítim de Blanes acull entre divendres i diumenge la VI edició del Festival Birrasana. L'esdeveniment, que es desenvolupa en una carpa, inclou degustació d'algunes de les millors cerveses artesanes de l'àmbit nacional i també internacional, oferta gastronòmica i maridatge, espai infantil, música en viu i altres activitats gratuïtes.

3 Festes de Primavera de Palafrugell

La 54a edició de les Festes de Primavera de Palafrugell arriben al seu cap de setmana estrella, entre divendres i diumenge. Com és tradició, la festivitat es clourà diumenge amb el Carroussel Costa Brava-Carnaval de Carnavals, la multitudinària desfilada de comparses i carrosses pels carrers de la població i el fi de festa.

4 Fira del Mar i botiga al carrer de Begur

Els carrers i places del nucli antic de Begur s'ompliran dissabte, durant tot el dia, de parades amb productes de les botigues locals i també d'artesans, tant del municipi com de fora, amb els seus productes i creacions, dins de la celebració de la Fira del Mar i botiga al carrer. La fira, que arriba a la novena edició, començarà a les 10 del matí i durarà fins a les vuit del vespre.

5 "You say tomato", una comèdia agredolça a Figueres i Girona

Amb text de Joan Yago, direcció de Joan Maria Segura i la interpretació d'Anna Moliner i Joan Negrié, "You Say Tomato" és una comèdia que reflexiona sobre el sentit real de l'art en el món en què vivim, sobre la satisfacció i la felicitat en les relacions de parella i, en general, sobre tot allò que ens trobem el dia que deixem de ser joves. Es podrà veure divendres a les 21 h a La Cate de Figueres, i dissabte a les 21 h a La Planeta de Girona.

6 Jazz aromatitzat amb rock al Sunset de Girona

El pianista malagueny José Carra, un dels músics més destacats de la seva generació, i a més d'una exitosa carrera en solitari amb tres treballs d'estudi publicats al seu nom, arriba dissabte a les 23 h al Sunset Jazz Club de Girona per oferir un repertori centrat en "Verso", el seu últim treball, en el qual es pot escoltar jazz amb pinzellades de rock i pop.

7 Estereofònics arrenca amb una marató de concerts a Platja d'Aro

Els festivals d'estiu de Platja d'Aro, Castell d'Aro i s'Agaró agrupats sota la marca Esterofònics donen dissabte el tret de sortida a la temporada, amb una jornada farcida de concerts que es duran a terme pels diversos escenaris repartits al llarg del nucli urbà. Els protagonistes d'aquesta festa d'inauguració seran 13th Magic Skull, The Grandaddies, Pau Morales, Sokotroko, Rocio Seligrat Quartet, The Risas, Norai i Josep Manzano & Carlos García Benítez, i Clara Valero & Albert Bosch.

8 Mercè Martínez canta al desamor al Teatre de Salt

L'actriu Mercè Martínez ("Porca Misèria", "La Riera") s'acompanya aquest dissabte d'un trio de luxe (amb Andreu Gallén, David Bayés i Santi Carcasona) per interpretar, en un espectacle que combina el teatre amb la música, alguns dels clàssics que parlen de desamor. Des de l'humor a la veritat més punyent, cantarà boleros ("Procuro olvidarte"), estàndards de jazz ("Cry me a river") o cançons de musicals ("Maybe this time"). L'espectacle tindrà lloc a les 21 h al Teatre de Salt.