La Fundació SER.GI s'ha proposat donar a conèixer els projectes socials que desenvolupa arreu de les comarques de Girona mitjançant un cicle de xerrades obertes a la ciutadania. La primera se centrarà, dimecres vinent, en el camp de la ciutadania i el desenvolupament comunitari i anirà a càrrec de Mònica Cívico, que és la responsable d'aquesta àrea.

Cívico explicarà els diferents projectes de l'àrea que ella coordina i que la Fundació porta a terme en municipis de l'Alt Empordà, el Gironès i la Selva. L'acte, que és obert a tot el públic, tindrà lloc el 18 de maig a les 7 de la tarda, al Centre Cívic de Sant Narcís.

En l'àmbit de la ciutadania, SER.GI ofereix un ampli ventall de projectes adreçats als col·lectius més desfavorits. Entre ells destaquen programes d'acollida que l'entitat duu a terme arreu de les comarques; el Pla local de ciutadania per afavorir i garantir la inclusió social, la igualtat d'oportunitats, la cohesió i la convivència ciutadana; un Servei de primera acollida o un programa que va de l'Acollida a l'assentament; un cicle de sensibilització sobre la diversitat cultural a Lloret de Mar i, al mateix municipi, el cicle Pluralisme, convivència i religió. Encara en l'àmbit d ela ciutadania, la Fundació SER.GI treballa la gestió de la diversitat religiosa, organitza parelles lingüístiques entre persones de diferents religions, impulsa una Taula de diàleg interreligiós i realitza programes de sensibilització en els espais de culte. Altres línies de treball consisteixen en un grup de lectura de dones, un espai intergeneracional de mares i joves, el desenvolupament comunitari, un altre per a la resolució alternativa de conflictes o per a la prevenció de la mutilació genital femenina, entre d'altres.