El delegat del Govern a Girona i president de l'Associació per la Promoció i Desenvolupament de les comarques gironines (AGi), Eudald Casadesús, va reconèixer ahir que el pes de Ryanair a l'aeroport de Girona (representa el 96% dels vols totals) continua essent «imprescindible» per a l'aeroport.

Tanmateix, Casadesús va voler ressaltar la feina que ha fet la institució que representa per mirar d'ocupar el buit que està deixant l'aerolínia irlandesa.

«Ryanair és una companyia important, però estem fent un esforç molt important per diversificar l'oferta de l'aeroport. Altres companyies van omplint el forat (de l'aerolínia irlandesa)», va assenyalar el representant del Govern en referència a l'arribada Jet2 i Pobeda Airlines a la base gironina.

Casadesús va admetre que la caiguda de vols a l'aeroport és una evidència, però va afegir que hi veu potencial de cara al futur : «les xifres canten, però a mitjà termini es veurà la feina de l'AGI». En aquesta línia, va assegurar que l'aeroport encara no creix en nombre de passatgers però sí en nombre de destinacions. En aquest sentit, va remarcar que per assegurar la permanència de Jet2 l'acord «ha estat el mateix que hem fet amb altres companyies. El nostre objectiu principal és arribar a acords amb aerolínies de vols regulars», va concloure.