Les llistes gironines del PSC per a les eleccions generals del 26 de juny no canviaran. Marc Lamuà i Cristina López repetiran com a candidats del partit per Girona al Congrés i al Senat. També es mantindran la resta de les persones que ja formaven part de les llistes als comicis del 20-D. El consell de federació gironí de la formació els va proclamar caps de llista ahir amb el suport unànime de l'executiva i del plenari del consell. La decisió va arribar després que els últims dies les agrupacions del territori del PSC proposessin els mateixos noms que ja havien avalat a les eleccions del desembre.

El partit també va fer una valoració positiva de l'activitat de Lamuà com a diputat en la curta legislatura que ha durat menys de quatre mesos. Pel que fa a la candidatura al Congrés, a part de Lamuà, els números dos i tres de la formació tornaran a ser l'exregidora de Figueres Mireia Guerrero i el regidor de Santa Coloma de Farners Manel Roqueta. La regidora de Sant Feliu de Guíxols Laura Serrano, ocuparà la quarta posició, l'exregidor de Salt Mingo Álvarez la cinquena i la regidora de Roses Olga Simarro la sisena en els comicis del 26-J. En el cas del Senat, a més de López, repetiran com a números dos i tres del PSC per Girona tant el regidor de Vilajuïga Joan Aguilar com la regidora de Palamós Raquel Gallego.

«El suport de la família socialista és important per a mi. Amb aquesta confiança se'm trasllada altra vegada la responsabilitat i la il·lusió de ser el representant de tots els gironins que estan compromesos amb la igualtat d'oportunitats i la voluntat de canviar les coses a favor de tothom», va agrair ahir Lamuà. A les eleccions del 20-D, el PSC va aconseguir per la circumscripció de Girona un diputat al Congrés, mentre que es va quedar sense representació al Senat.