El repunt econòmic al Pla de l'Estany fa augmentar els residus municipals

El Consell Comarcal recull selectivament un 36,9% de totes les restes

14.05.2016 | 00:00

La recuperació econòmica és, segons l'àrea de Medi Ambient del Consell del Pla de l'Estany, la causa de l'augment de residus municipals que s'han generat l'últim any a la comarca.
Durant el 2015, el Consell del Pla de l'Estany ha recollit selectivament un 36,9% de tots els residus municipals generats a la comarca, segons es desprèn de la memòria elaborada des de l'àrea de Medi Ambient. Aquest percentatge suposa un increment de tres dècimes en relació amb l'exercici anterior. D'aquesta manera, l'any passat el Pla de l'Estany es va situar a nivells de generació per càpita d'1,28 quilos per habitant i any, lleugerament superior a l'exercici anterior.
Al llarg del 2015, la generació de residus ha tornat a augmentar en un 0,5% respecte al 2014. L'any passat va ser el segon que va augmentar l'entrada de rebuig provinent dels residus municipals dels diferents pobles. L'increment de dues tones «pot ser conseqüència de la recuperació econòmica ?observada a nivell general», va apuntar l'ens comarcal. En total, a l'abocador de Puigpalter van entrar 14.677,95 tones de residus.
Aquest any també augmenten els residus recollits selectivament, en un 1,3% respecte al 2014. L'augment de la recollida selectiva es deu a un discret augment de la quantitat de residus recollits a la deixalleria, amb un augment del 2,1%. També creix en un 1,9% la recollida de residu verd en contenidors al carrer; l'orgànica comercial, en un 8,8%; mentre que el vidre i els envasos registren un increment del 3,1% i el 3,8%, respectivament. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema