La tempesta d´ahir va deixar fins a 18 litres en una hora en diversos punts de l´interior de la demarcació. És el cas de Sant Pau de Segúries, que en va registrar 17,8 segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Al Pla de l´Estany també va caure amb força, i en aquest cas en forma de pedra. El Meteocat va xifrar en 14,8 els litres caiguts en 60 minuts a Banyoles a causa d´un «xàfec violent, amb vent del nord de força 5 acompanyat d´una tempesta elèctrica forta», segons va definir el meteoròleg banyolí Enric Estragués.

Aquest episodi també va fer baixar les temperatures: a Girona els valors van passar de 23 a 13 graus entre les dues i les cinc de la tarda.

Aquest últim episodi de precipitacions s´afegeix a una setmana marcada per les pluges abundants, que han omplert les reserves d´aigua dels embassaments.

Segons la Generalitat, «la distribució de la precipitació acumulada ha mostrat un màxim molt marcat a l´àrea del Pirineu i Prepirineu. El vent del sud a les capes mitjanes i altes, humit i relativament càlid, ha anat incidint de forma perpendicular a la serralada, fet que ha afavorit l´ascens de l´aire i la formació de nuvolositat, amb precipitació persistent». Tal i com informa el Govern, en el cas del riu Ter, s´han superat els 40 metres cúbics per segon a la capçalera, quan el volum habitual sense pluja se situa entre 6 i 7 metres cúbics. En aquest cas però, no s´han produït fins ara avisos de prealerta de l´Inuncat.

Pantans al 70%

Els embassaments de les conques internes estaven dimarts per sobre del 70% de la seva capacitat. A la conca del Ter, les pluges i les aportacions l´han situat al 65%, i es preveu que s´incrementin més.