Les tempestes van tornar a fer acte de presència ahir al migdia a les comarques de Girona i d'una manera especialment intensa a la capital del Pla de l'Estany. Concretament a Banyoles, les tempesta va descarregar 27 litres en només mitja hora, segons va indicar el Servei Meteorològic, encara que l'estació meteorològica d'Enric i Gabriel Estragués en va comptabilitzar 32 en tan sols 25 minuts, a partir de les 2 del migdia. Aquests meteoròlegs locals van qualificar el fenomen d'«autèntica tromba d'aigua».

Així mateix, els xàfecs van anar acompanyats de calamarsa en zones com Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa. Els Bombers de la Generalitat van indicar que no van haver de fer cap sortida a causa d'aquesta forta tempesta i, segons el Servei Català de Trànsit, les fortes pluges tampoc van afectar cap carretera.

La pluja torrencial a la capital del Pla de l'Estany va començar a les dues de la tarda i va seguir amb intensitat durant prop de mitja hora. La concentració d'aigua va col·lapsar algunes vies, sobretot a la zona del barri de la Farga, on els cotxes van haver de reduir la velocitat per poder circular. No hi va haver cap incidència destacada, tot i que la Policia Local i els Bombers van haver d'acudir als punts de les vies on havien saltat les tapes del clavegueram per la pressió.

Segons dades de l'estació meteorològica de Banyoles, la ciutat acumula un total de 100 litres per metre quadrat des de diumenge passat, quan van començar les pluges, i fins a les tres de la tarda d'ahir divendres. Des de diumenge, ha plogut cada dia.

Pel que fa a aquest cap de setmana, es preveuen més ruixats de tarda al Pirineu i al Prepirineu però cada cop seran més febles i aïllats, segons el Servei Meteorològic.

Dijous, també, una forta calamarsada va caure a la zona del Pla de l'Estany i el Gironès i, en aquest cas, sí que va obligar a tallar la carretera C-66, a l'alçada de Serinyà. La calamarsada també va afectar l'autopista AP-7 al tram entre Sant Julià de Ramis i Salt, al Gironès, on van haver de treballar les màquines llevaneu per retirar la pedra de la calçada.