L'actual gerent del Consell Comarcal del Ripollès, Albert Puigvert, deixarà el seu càrrec en el ple de la setmana entrant. Una oferta per coordinar la gerència del Grup Leader Ges-Bisaura conjuntament amb la de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), a mitja jornada cadascuna d'elles, li permetran afrontar una nova aposta professional. Puigvert afirma que ha acceptat la proposta amb el "benentès que seguiré vinculat a projectes d'abast comarcal" alhora que en la feina a l'ARCA podrà ampliar el seu horitzó professional a la resta del país. L'encara gerent del Consell Comarcal desvincula la seva sortida amb el moviment d'aigües que està patint en els darrers mesos l'Agència de Desenvolupament del Ripollès. Albert Puigvert i Tuneu va ser nomenat gerent del Consell Comarcal al desembre de 2013, en substitució de Raül Morales, que n'havia ocupat el càrrec durant vint-i-dos anys.

Anteriorment Puigvert ja havia estat gerent del consorci Ripollès Desenvolupament, i també del Grup Leader Ges-Bisaura. Des del seu càrrec de gerent del Consell Comarcal la seva tasca ha abastat també l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, el Grup Leader, i el Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès. La seva sortida del Consell Comarcal ha estat pactada amb el president, Joan Manso. Fins dimarts no se sabrà qui és el seu successor.

L'Agència, en "standby"

El futur de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès es desencallarà en les pròximes setmanes, mentre els diferents alcaldes se signifiquen respecte a una continuïtat que pot produir-se en uns paràmetres lleugerament diferents dels actuals. Un dels ideòlegs de l'actual Agència és l'expresident del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, que es mostra contrariat amb l'enrenou que s'ha format al voltant de l'antic consorci.

Rovira assenyala que "hem estat treballant quatre anys per la promoció econòmica de bracet amb Josep Maria Farrés -president de l'Agència- i crèiem que ens n'havíem acabat sortint, però veiem que no del tot". Segons l'expresident seria "un error" que s'eliminés l'Agència, perquè considera que ha realitzat "moltíssima feina" i que altres consorcis veïns i de tot Catalunya, l'han pres com a exemple. A més apunta que tenen a les mans una memòria explicativa del que s'ha fet en cada municipi, amb el retorn que ha suposat per tots els de la comarca. La polèmica es va generar a partir que alguns alcaldes van qüestionar-ne la continuïtat en el Consell d'Alcaldes. Els de Ripoll, Jordi Munell, i Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, són els que s'han manifestat més favorables a la filosofia actual de l'Agència, mentre que el de Ribes de Freser, Marc Prat, s'ha situat en la posició contrària. L'actual president del Consell Comarcal i alcalde de Campdevànol, Joan Manso, afirma que "cal buscar consens perquè hi ha posicions divergents" i creu que finalment es trobarà una solució per a la seva continuïtat "en uns termes diferents dels actuals".