La sentència sobre el cas dels presumptes abusos sexuals de l'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, a l'exassessora d'Unió, Minerva Amador, encara resta pendent. La jutgessa que va celebrar la vista a mitjan abril ha estat cessada perquè el Jutjat Penal número 5 de Girona ja disposa de titular -ella exercia de substituta. En la pràctica, això no afecta la resolució perquè, encara que la jutgessa hagi deixat de celebrar vistes en aquesta sala, està obligada a resoldre tots els casos pendents.

En la informació que el Consell General del Poder Judicial facilita i permet consultar a la seva pàgina web sobre la titularitat de les sales penals, ja hi figura el nom del nou magistrat que ocupa el Jutjat Penal número 5 de Girona, José Luís Gómez Arbona.

Encara que les sentències no haurien de demorar-se mesos, l'excés de càrrega de treball pot provocar que, en ocasions, els jutges triguin més temps del que es considera propi per emetre les resolucions. En el cas de la jutgessa que ha cessat, s'ha de tenir en compte que, a banda de les sentències, també havia de resoldre les executòries pendents.

Defensa i acusació

El fiscal demana que l'expresident de la Diputació sigui condemnat a pagar una multa de 3.600 euros i indemnitzi l'exassessora amb 1.000 euros perqué creu que durant la celebració del sopar d'inici de campanya electoral de 8 de novembre de 2012 li va fer tocaments obscens. Cap dels 11 comensals que eren a la taula va veure res. Per la seva part, l'acusació particular eleva a dos anys de presó la petició de pena sol·licitada per al polític i el pagament de 20.000 euros a l'exassessora per danys morals.

Torramadé va ssegurar durant el judici que la seva relació amb l'exassessora havia sigut escassa però normal fins el dia dels fets. Durant el sopar, ella li hauria manifestat la seva preocupació per una tumoració al pit i després es van dedicar a parlar sobre la configuració de les llistes elecctorals per als comicis municipals de 2015. És en aquest punt, i per un excés de gesticulació, que Torramadé creu que podria haver tocat l'espatlla o el genoll de l'exassessora quan li emfatitzava la necessitat que ella, en tant que responsable de la secció local d'Unió, havia de ser més resolutiva i implicar-se en les eleccions.

A més, va afegir durant el judici, va acabar denunciant l'exassessora en considerar que aquesta va tractar d'extorquir-lo exigint 50.000 euros per callar i no esmentar res del sopar -en referència als presumptes abusos. L'expresident va interpretar que li volien fer xantatge a partir d'un fet "que no ha succeït".