El Ministeri de Defensa ha programat divuit activitats a Catalunya amb motiu de la celebració del Dia de les Forces Armades i ampliarà notòriament els actes a la província de Girona. L'any passat només va fer una formació a la base de Sant Climent Sescebes però per aquest any ha organitzat tres actes a Figueres, un a Girona i dos a Roses. En el conjunt d'Espanya s'organitzaran 390 activitats.

Els actes a la província començaran el 25 de maig a Roses, on assistiran els Reservistes Veterans de l'Exèrcit de l'Aire. Al dia següent, l'Exèrcit de Terra farà una conferència a Girona i el 27 de maig es farà la hissada solemne de bandera, un acte als caiguts i una jornada de portes obertes. Es clouran els actes el dia 28 a Roses amb l'Associació d'Amics Veterans del Pení, vinculats a l'Exèrcit de l'Aire.

En el cas de Barcelona, se celebrarà una jornada de portes obertes a Capitania del 20 al 22 de maig, i l'Exèrcit de Terra té previst organitzar dins de les seves activitats concerts, exposicions i un campionat de tir.

També a la capital catalana, el 26 de maig se celebrarà una recepció al palau de Capitania a les autoritats civils i militars, i dos dies abans, el 24 de maig, el secretari general de Política de Defensa, Alejandro Alvargonzález, pronunciarà una conferència al Círculo Ecuestre.

També l'Exèrcit de l'Aire organitzarà a Gavà (Baix Llobregat) visites entre el 21 i el 28 de maig a la unitat que hi ha instal·lada, mentre que també hi haurà activitats a la província de Girona, en aquest cas a Roses i Figueres.

A Tarragona, de la seva banda, es mostrarà fins a l'1 de juliol una exposició sobre la missió espanyola al Líban.

El Dia de les Forces Armades és una festivitat que busca fomentar el coneixement social sobre les Forces Armades i reforçar els seus llaços amb la societat, i sol celebrar-se durant l'última setmana de maig. Els actes centrals del Dia de les Forces Armades seran presidits pel Rei el pròxim 28 de maig a Madrid.

L'exèrcit augmenta així la seva visibilitat a Catalunya. Segons informa La Gaceta, durant el 2015 van ser 11 els esdeveniments que es van fer per commemorar les Forces Armades.

El rotatiu destaca també que el procés ha fet incrementar les veus que reclamen més presència militar a Catalunya, fins i tot utilitzant les noves tecnologies, com el cas d'una petició feta al mateix rei Felip VI a través de la plataforma Change.org, que li demana el següent: «A Espanya només hi ha unes Forces Armades. Tots els exèrcits ferensen a tots els espanyols. Exèrcit de Terra, Exèrcit de l'Aire, Armada... Tots ells desfilen a tot el país i internacionalment. I a Catalunya? No tenim dret els catalans "normals" a tenir un Exèrcit visible del qual sentir-nos orgullosos? Els catalans també tenim el dret a disfrutar dels actes d'aquest tipus. L'exèrcit d'Espanya és l'Exèrcit de Catalunya també, i s'ha de promoure en la socitetat que això és així i és molt positiu». La petició ha rebut menys de 2.000 signatures.