El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitati el Consell. L'acord fa referència a la delegació de competències de la Generalitat al Consell en matèria de serveis de transport i beques de menjador escolars.

La consellera d'Educació, Mar Roca, va destacar el canvi de criteri d'Ensenyament respecte a la modificació del model d'atribució dels recursos que rep el Consell Comarcal per exercir les competències i funcions delegades.

La consellera va recordar que fa uns anys els ens comarcals rebien una aportació del 5% del pressupost total gestionat i va destacar que -en els darrers 3 cursos- Ensenyament ha reduït a un 3,5% l'aportació. El fet - segons ella- ha afectat la capacitat del Consell de garantir l'estructura de personal necessària per prestar els serveis. En el conveni aprovat, el Departament va presentar una proposta que inclou un import i unes variables en funció de la feina que cada Consell fa. Roca va valorar com una millora la proposta, però va opinar que es pot fer més. El Consell ha traslladat a Ensenyament els aspectes a revisar.