El Consell Comarcal de la Garrotxa -en el seu darrer ple- va aprovar demanar la baixa del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA). L'acord va tirar endavant amb els vots de CiU i el PSC, l'abstenció de la CUP i el vot en contra d'ERC.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va informar que es tracta de la formalització d'una decisió que té l'origen a l'any 2013. Va voler aclarir que el fet de deixar de ser membres no suposarà deixar de col·laborar amb el CILMA. Va recordar que molts municipis en continuaran formant part de manera individual.

Per la seva part, el portaveu d'ERC, Narcís Feixas, va argumentar: «Ens hem informat sobre el que fa aquest consorci i veiem que fa una feina que pot ser interessant» i va afegir que «sabem que han acabat un projecte transforonter que desenvolupa sistemes d'adequació al canvi climàtic juntament amb el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Diputació de Girona, amb un pressupost d'1milió d'euros per als 3 pròxims anys». Va demanar una reflexió i com que no va poder ser van votar en contra.

El portaveu de la CUP, Lluís Rubió, va recordar el paper del CILMA en el desenvolupament de la MAT. «Han fet coses bones», va opinar. Rubió va considerar que el millor per a ells era abstenir-se.