L'economista Jordi Moner serà el substitut d'Albert Puigvert en la gerència del Consell Comarcal del Ripollès. El ple d'aquest dimarts donarà el relleu entre el gestor osonenc i l'excoordinador de programes de l'Ajuntament de Girona des de 2011 i fins fa un parell de mesos. Serà el tercer gerent en dos anys i mig, després de la sortida de Raül Morales, que hi havia estat durant vint-i-dos anys, i el pas més o menys breu d'Albert Puigvert. La gestió de la crisi a l'Agència de Desenvolupament del Ripollès serà la principal tasca de Moner, tot i que caldrà veure les atribucions que acaba heretant.

La formació de Moner inclou una diplomatura en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, i llicenciatures en Ciències Econòmiques i Empresarials pel mateix centre, a més de la de Dret per la Universitat Oberta de Catalunya.

Segons figura en el seu currículum també té màsters en Gestió i Organització d'Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, i en Dret i Gestió Local per la UAB-Universitat de Girona. Professionalment ha estat cap de Servei de Creació d'Empreses de la Cambra de Comerç de Girona de 1987 a 1989, càrrec que va deixar passar per ser cap del Departament d'Estudis i Economia de la mateixa Cambra, de 1989 a 1991. Posteriorment va ser durant setze anys coordinador de Sanejament del Consorci de la Costa Brava (1991-2007).

La seva darrera tasca professional ha estat la coordinació de Programes de l'Ajuntament de Girona. Quan s'hi va incorporar el 2011 va considerar-se un càrrec de confiança de l'aleshores alcalde gironí Carles Puigdemont.

La CUP va portar als jutjats el consistori de Girona per vuit càrrecs de confiança del govern Puigdemont, a l'octubre de 2015. Entre aquests hi figurava el de Jordi Moner. Al març d'aquest any va ser acomiadat d'aquest càrrec després del pacte de govern entre CiU i el PSC.

Un home de partit

Moner és considerat com un home de partit, perquè a més va ser regidor entre 1991 i 1995 de l'Ajuntament de Girona. També va ser membre del comitè executiu de la Federació gironina de CDC, i secretari d'organització del mateix partit a les comarques gironines.

Actualment el Consell Comarcal està governat pel grup convergent, amb la complicitat de dos regidors socialistes de MES, després del gest de mà estesa que va fer el president Joan Manso a l'inici del mandat.