El president d'ICV a les comarques gironines, Marc Vidal, no optarà a la reelecció per liderar el partit a la demarcació. «Ja vaig avisar que seria una persona de transició i ho mantinc», explica Vidal, que afegeix que el proper setembre la formació farà el procés per renovar la direcció a Girona. Vidal va assumir el càrrec de president d'ICV a les comarques gironines el mes de juny de l'any 2012 per un període de quatre anys. Per tant, el partit hauria de celebrar aquest juny l'assemblea per escollir el seu òrgan directiu. Ara bé, com que al final el proper 26 de juny hi tornarà a haver eleccions generals, la formació posposarà la seva assemblea fins després de l'estiu, amb la idea de convocar-la el setembre d'aquest any.

«He substituït una etapa llarga de coordinació de Joan Boada», recorda Vidal, que destaca que el partit ha passat d'estar «en una batalla per ser algú a les comarques gironines a ser una formació més compartida i complexa». «Potser per això aquesta ICV més complexa ha passat més desapercebuda», assegura Vidal, que manifesta: «Malgrat que estem en una època en què apareixen lideratges potents, ara és important compartir idees». De fet, Vidal valora que la situació actual del partit «no és pitjor que fa quatre anys», ja que la formació «es manté».

«Creiem que la política social es fa tenint en compte l'eix nacional i apostem per un treball més pragmàtic. Això ens va castigar a les últimes eleccions municipals i autonòmiques», afirma el president gironí d'ICV, que subratlla que el partit va obtenir els seus millors resultats a les darreres europees i generals, després d'aconseguir la fita històrica de tenir representació al Congrés per Girona. «Alguns ens veien morts abans de temps», conclou Vidal. També diu que el futur d'ICV passa per ser «un subjecte polític que faci de paraigües per defensar les persones amb inquietuds d'una esquerra transformadora, tant si són d'una formació tradicional com d'una de nova». «No han de desaparèixer les sigles de ningú i hem de tenir objectius estables que intentin combatre l'hegemonia de dretes, sobretot a Girona», considera.

Malgrat que no es presentarà a la reelecció, Vidal remarca que «està assegurada la continuïtat» de la direcció d'ICV a la demarcació de Girona. Confia que les persones joves assumeixin el relleu de liderar el partit a les comarques gironines i afegeix que la proposta organitzativa serà «en consonància» amb l'aposta que va marcar l'assemblea nacional de la formació del passat mes d'abril. De fet, Vidal avança que una de les adaptacions serà buscar una fórmula de «coordinació compartida» per dirigir el partit a Girona, ja que la formació ha substituït la figura de presidència per la de coordinació.