Els Mossos han detingut dos homes que estan al darrere de 35 robatoris amb força silenciosos comesos en 15 dies a la Cerdanya i el Ripollès i que han generat molta alarma social a la zona. El curiós del cas és que acampaven a la muntanya durant el dia i esperaven per cometre els robatoris en domicilis de primera residència quan els seus propietaris dormien. A més, segons la policia, els autors utilitzaven el tren per desplaçar-se i cometien els robatoris en zones properes a les vies. Els arrestats són dos homes de nacionalitat albanesa, de 41 i 27 anys i amb domicili desconegut. Els imputen 35 robatoris amb força mentre els propietaris dels pisos dormien a l'interior. Els dos detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial.

Els fets es van produir entre els dies 30 d'abril i 5 de maig a Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser i Planés i entre el dimecres 4 i el dilluns 9 de maig a la Molina, Vilar d'Urtx i Alp.

Davant d'aquesta sèrie de robatoris, l'Àrea d'Investigació Criminal Pirineu Occidental va començar a investigar i va comprovar que els 12 robatoris tenien el mateix modus operandi.

Sempre robaven entre la una i les sis del matí en domicilis de primera residència situats en zones properes a la via del tren. A més, en tots els casos, els lladres trencaven el bombí de la porta i el deixaven en testos situats fora del domicili. A més, els lladres sempre s'emportaven el mateix tipus de botí: diners, joies, telèfons mòbils, tauletes electròniques i objectes petits i fàcils de transportar.

Tot i que en els 12 robatoris amb força de la Cerdanya, cap de les víctimes va poder veure els lladres, els investigadors van relacionar ràpidament els autors amb 23 robatoris més comesos feia setmanes al Ripollès.

Robaven a prop de les vies

Les coincidències en el modus operandi i altres gestions d'investigació van permetre els Mossos posar-se sobre la pista de dos albanesos que utilitzaven el tren per desplaçar-se i arribar a domicilis de primera residència de nit. A més, hi havia la sospita que acampaven de dia a la muntanya per preparar els robatoris que feien sempre de nit mentre els propietaris dormien. La descripció va ser clau perquè una patrulla de la comissaria de Puigcerdà identifiqués a l'estació de tren dos homes. A més, en l'escorcoll els agents van trobar-los objectes d'un dels robatoris de la Cerdanya, eines utilitzades en els robatoris i una tenda de campanya.