ERC i CiU de Sant Joan denuncien deixadesa en la gestió econòmica de MES

Els dos grups de l'oposició quantifiquen els impagaments a l'Ajuntament en un 6 per cent del conjunt del pressupost municipal

18.05.2016 | 10:44

Els grups d'ERC i CiU a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han fet pública una nota de premsa conjunta per tal de denunciar «deixadesa» de l'equip de govern de MES en la seva gestió econòmica. Tots dos grups, actualment en l'oposició del consistori santjoaní, reclamen que s'agilitzi el cobrament de més de 250.000 euros en impagaments que es deuen a les arques municipals, de l'exercici 2015.

Totes dues formacions consideren que el gruix dels impagaments podrien resoldre's simplement avisant els afectats, perquè es deriven de canvis de nom o d'adreça. Part d'aquests impagaments corresponen a 66 nínxols del cementiri. L'oposició creu que l'Ajuntament -governat per MES i amb Ramon Roqué a l'alcaldia- no ha estat prou curós a l'hora recercar-ne els familiars per tal de cobrar la taxa. També expliquen que hi ha 32.000 euros d'impagaments de l'Impost de Tracció Mecànica, no cobrats des de 2006 i que molts d'ells corresponen a vehicles inactius, que no han estat ben donats de baixa pels seus propietaris.

A més, demanen sensibilitat amb les famílies en risc d'exclusió social, per a qui reclamen una atenció «prioritària» a l'hora de donar-los totes les facilitats possibles per fer els pagaments de taxes i tributs.

Greuge comparatiu

Els impagaments de 2015 suposen un 6% del pressupost municipal segons ERC i CiU -amb Sergi Albrich i Concepció Formatger com a portaveus de cada grup, respectivament- i diuen que suposa «un greuge comparatiu» per a la majoria de ciutadans que paguen regularment els seus impostos».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema