ERC presentarà a les eleccions generals del 26 de juny les mateixes llistes que als comicis del passat desembre exceptuant un canvi. El Consell Nacional de la formació va ratificar ahir les candidatures que, en el cas de Girona, només preveuen una novetat al Congrés, ja que l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, substituirà el president de la federació d'ERC a Girona i alcalde de Vilablareix, David Mascort, al lloc número sis. Pel que fa a la resta de les posicions, es mantenen igual. Per tant, a la circumscripció de Girona, el partit repetirà el 26-J amb unes llistes transversals, com el 20-D.

A part de Teresa Jordà, que ERC ja va confirmar fa dues setmanes com a número u al Congrés per Girona, l'exdirigent i exregidor d'ICV Joan Olòriz seguirà com a número dos de la candidatura a la cambra baixa. A les eleccions del 20-D, la formació va obtenir dos diputats al Congrés (Jordà i Olòriz). El número tres d'ERC a la cambra baixa per Girona tornarà a ser Joan Margall, que va ser alcalde de Torroella de Montgrí per UPM (grup que havia estat agermanat amb el PSC). Al quart lloc al Congrés repetirà Ana Hinojosa de l'entitat Súmate, al cinquè Susanna Pagès de la JERC i al sisè hi haurà, com a novetat, Viñas.

Així mateix, el candidat d'ERC al Senat per Girona serà una altra vegada Jordi Martí, exalcalde de Sant Pere Pescador. L'exregidor de Girona Quim Ayats continuarà com a número dos a la cambra alta i Elisenda Pérez (d'Avancem) al tercer lloc. El 20-D, el partit va aconseguir dos senadors per Girona.