El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que pretén que el PSC obtingui uns millors resultats a Girona a les eleccions generals del proper 26 de juny. «El desembre vam tenir uns resultats més que raonables tot i que m'agradaria millorar-los», va remarcar Iceta, que va afegir que la nova cap de llista socialista al Congrés per Barcelona suposarà «un canvi per agafar més empenta». També va posar de manifest que «els 10 diputats que més iniciatives han presentat» en la curta legislatura de quatre mesos «són socialistes i dos del PSC», un dels quals Lamuà. Per això, Iceta es va mostrar «content» de la tasca feta pel diputat al Congrés per Girona per haver «portat les reivindicacions» del territori gironí fins a la cambra baixa.

«Nosaltres volem un canvi de govern», va concloure Iceta, sobre les eleccions del 26-J. De la mateixa manera, el primer secretari del PSC va expressar la seva «satisfacció» per l'acord entre Convergència i el partit socialista a l'Ajuntament de Girona. «En poques setmanes s'ha pogut observar un govern estable i el PSC ha contribuït a tenir un consistori ben governat», va afirmar Iceta.

El candidat socialista al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va afegir ahir que vol continuar la tasca que «va començar» a la cambra baixa en la breu legislatura dels últims mesos. «El meu compromís és reprendre les iniciatives que teníem preparades i seguir recollint les demandes dels gironins», va assegurar Lamuà, que va destacar que la formació també ha rebut les preocupacions del territori a través dels grups municipals. Lamuà va concloure que les llistes del PSC per Girona per al 26-J, que són les mateixes que el 20-D, «representen les lluites històriques del socialisme, el catalanisme i la defensa dels treballadors».