A Olot, la convocatòria de bases per a la reducció de la taxa d'escombraries del 2016 conté novetats. Fins al 15 de juny es poden presentar sol·licituds per acollir-s'hi. Les reduccions estan dirigides als nuclis familiars en què tots els membres tenen més de 60 anys i uns ingressos que no superen 1,95 vegades el Salari Mínim Interprofessional (17.886,96 €).

Fonts de l'Ajuntament, han informat que també s'hi poden acollir famílies encara que alguns dels seus membres tinguin menys de 60 anys, quan afrotin problemàtiques econòmiques i socials. Per primer cop, les bases de la convocatòria també tenen en compte si un dels integrants de la família té un grau de discapacitat igual o major del 45% i si entre tots els seus membres hi ha alguna persona amb grau de dependència 2 o 3.

Si es compleixen els requisits, la disminució de la taxa d'escombraries pot oscil·lar entre el 30% i el 95% de l'import. Per exemple, en el primer cas, una família es pot estalviar 42 €; i si la bonificació és del 95%, la família s'estalvia 133 €.

Per poder-se beneficiar de la reducció de la taxa d'escombraries, cal presentar la documentació corresponent a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot. Hi ha temps fins al 15 de juny. Pel que fa a les 400 famílies que, actualment ja gaudeixen de la reducció amb caràcter definitiu, no cal que presentin la sol·licitud.

Una altra novetats és el fraccionament de l'Impost de Béns Immobles per a 2016, sempre que siguin igual o superior als 1.000 € i estiguin domiciliats en una entitat financera. En aquests casos, carregaran l'import al compte corren en dis terminis: el primer aquest 31 de maig (60% de l'import total) i a 30 de desembre, el 40% restant.

Per informar de les novetats l'Ajuntament ha publicat un díptic que conté un calendari.