El Consell Comarcal de la Garrotxa -en el seu darrer ple- va aprovar els membres de la comissió de seguiment de la gestió conjunta de les infraestraestructures de residus amb el Pla de l'Estany. La comissió està formada pels presidents dels dos consells, els consellers responsables de les àrees de Medi Ambient dels dos consells, dos representants polítics per part de cada consell i els gerents dels dos consells.

L'acord va ser aprovat amb els vots de CiU, ERC i el PSC. En canvi la CUP hi va votar en contra, perquè no s'ha inclòs cap representant seu a la comissió.

El portaveu de la CUP, Lluís Rubio, va exposar: «Amb tots els respectes al PSC i els seus votants, la CUP és la tercera força més votada». Va raonar: «No té sentit que no hi siguem i això ens fa pensar que no ens hi volen».

El portaveu del PSC, Josep Guix, va agrair: «La confiança». Va considerar: «És un dels serveis de més proximitat i de col·laboració entre dues comarques. Narcís Feixa (ERC) també va agrair la confiança, però va precisar que «l'elecció dels membres de la comissió també s'hauria pogut fer en base a la relació de forces més votades».

«Jo -va argumentar Joan Espona (president per CIU)- crec que el que governa ha de prendre decisions». Va explicar: «Per què hi ha ERC que s'ha abstingut en tot el conveni? Doncs perquè és el primer grup de l'oposició». Feta la justificació de la presència dels republicans. Es va dirigir a la CUP i va exposar: «Per què hi ha el PSC i no vostès? Perquè el PSC és un company de camí i té la representació de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Olot». Va considerar que les decisions es poden entendre i no compartir, però el que governa ha de prendre decisions.

El conveni per compartir les infraestructures de residus entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa es va començar a gestar a principis d'any i és per optimitzar recursos.