L’exsenadora convergent Rosa Núria Aleixandre serà la nova presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Girona. La candidatura de la que va ser responsable del Laboratori Clínic de l’hospital Josep Trueta de Girona ha estat l’única que s’ha presentat per rellevar la fins ara presidenta, Rosa Sacrest, al capdavant dels farmacèutics gironins.

Segons expliquen fonts del Col·legi de Farmacèutics, el procés electoral per fer el relleu a la junta directiva de l’ens col·legial preveia eleccions el 2 de juny, però en presentar-se només la candidatura d’Aleixandre, el procediment s’ha escurçat. El termini per optar als comicis va expirar el passat 3 de maig.

Ara Aleixandre és la presidenta electa, a l’espera que entre la setmana que ve i la següent prengui possessió del càrrec. Fins llavors, continua en funcions la junta de Sacrest, que va decidir no optar a la reelecció. Sacrest liderava el col·legi de Girona des del març del 2013, quan va accedir al càrrec des de la vicepresidència quan Joan Fajula va dimitir.

Nascuda a Barcelona l’any 1949, Aleixandre és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de Girona.

Ha dirigit i participat en diferents projectes d’investigació i ha desenvolupat una intensa activitat en l’àmbit de la transferència de tecnologia amb empreses i administracions. També té experiència docent a la Universitat de Girona i des de l’any 2013 en presideix el Consell Social.

Membre fundadora de l’Associació Catalana de Bioanàlisis Clíniques, és cofundadora del Grup de Recerca Oncològica de Girona, membre de l’Agrupació Catalana de Ciències Mèdiques de Girona i acadèmica numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Entre el 1994 i el 2014 va ser la cap de servei d’anàlisis clíniques de l’hospital Josep Trueta de Girona.

En l’apartat institucional, Rosa Núria Aleixandre va ser senadora per CiU entre els anys 2004 i 2011.

Altres processos electorals

Pel que fa a la resta de col·legis de farmacèutics de Catalunya, tant Tarragona com Lleida tenen també oberts els terminis per a presentar candidatures de cares a unes eleccions que, si s’escau, se celebrarien el 19 de juny en els dos organismes.

En el cas del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, també ha donat per tancat el seu procés electoral després de proclamar la candidatura de Jordi Dalmases com a electa, ja que tampoc es va presentar cap alternativa.

Jordi de Dalmases ha estat president de la institució en els darrers vuit anys i també presideix el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya des del 2008.