Els Mossos d´Esquadra ha trobat 1975 plantes de marihuana en només cinc dies de diferència al Pla de l´Estany.

Gràcies a la denúncia d'uns maltractaments, els Mossos van trobar la plantació de 275 plantes a Porqueres. A més, van detenir l'autor dels maltractaments i també el van denunciar penalment per tràfic de drogues.

L'altre cultiu va poder ser descobert després que els operaris de canviar els comptadors d'un local de Banyoles van detectar que s'estava punxant la llum. El cuidador de les plantes va acabar denunciat penalment també per tràfic de drogues.

El primer dels fets arrenca el 6 de maig va iniciar cap a les cinc de la matinada, quan una dona va anar a la comissaria de Banyoles per denunciar uns maltractaments per part del seu marit. Els agents van iniciar les diligències del que en principi era un cas de violència domèstica i, en anar al domicili de Porqueres van notar una forta olor a marihuana.

Els agents van identificar l´home i, després de detenir-lo, van accedir a una habitació que hi havia a la zona del garatge. A l´interior van localitzar 276 plantes de marihuana amb tota la instal·lació pel cultiu, 13 làmpades, 13 transformadors i dos extractors.

Per aquest motiu també va acabar denunciar penalment com a presumpte autor d´un delicte de tràfic de drogues.

L'arrestat és un veí de Porqueres de 41 anys i nacionalitat espanyola. El detingut, amb antecedents, va passar el 6 de maig a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Amagaven el cultiu en un soterrani ocult

Només cinc dies més tard, l´11 de maig, agents de l´Àrea Bàsica Policial del Gironès- Pla de l´Estany van denunciar penalment un altre veí de Girona, de 37 anys, de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública.

Aquests fets però arrenquen el 26 d´abril en un local de Banyoles. Llavors, uns operaris encarregats de canviar els comptadors de la llum van detectar una manipulació fraudulenta de la línia general, que provenia d´un local tancat al públic.

Quan els Mossos van saber que hi havia la llum punxada, es van posar en contacte amb el propietari del local i la llogatera del mateix. Els agents van esbrinar que la llogatera havia deixat les claus a un home per tal que hi fes obres de reforma.

Quan la llogatera va voler anar al local es va trobar que li havien canviat el pany i no hi va poder accedir.

Finalment, el passat 11 de maig, la llogatera acompanyada de diversos agents de la unitat d´investigació de la comissaria de Girona, es van citar amb l´home que havia de fer les obres.

En accedir a l´immoble i, després d´observar totes les estances, els Mossos van veure cablejat elèctric que s´introduïa a l´interior d´una paret que semblava construïda recentment.

Els agents van haver de treure tot el mobiliari i, després de moure un armari de grans dimensions, van trobar un forat per on es podia accedir a unes habitacions subterrànies. Abans de baixar van veure dos tubs d´extracció d´aire, els quals desprenien una forta olor a marihuana.

Quan van baixar van trobar un cultiu amb 1700 plantes de marihuana i tota la instal·lació elèctrica, com 30 làmpades, 30 transformadors, tres extractors i dos filtres.

Per aquest motiu els mossos van denunciar penalment l´home. Compta amb antecedents i va quedar citat per tal de declarar davant el jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia quan sigui requerit.