Els convenis per a la concessió del transport i el menjador escolar, d'una banda, i de la recollida de residus, per l'altra, han expirat, pel que ahir el Consell Comarcal del Pla de l'Estany va aprovar els plecs de clàusules necessaris per tornar-los a treure a concurs. En el cas dels serveis delegats del Departament d'Ensenyament, el conveni es va acabar a finals de 2015.

El ple va aprovar un nou conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Ensenyament, mitjançant el qual el Pla de l'Estany ha renovat la delegació de la gestió del transport i del menjador escolar per 7 anys, fins el 2022. La vigència del nou acord comença el 2015 perquè és quan es va esgotar l'anterior i, encara que ja és el maig, el president del Consell, Jordi Xargay, va assegurar que «anem just però dintre de termini».

La mateixa sessió va donar compte de l'últim informe trimestral de mesures contra la morositat, segons el qual el Consell del Pla de l'Estany compleix la legalitat i paga les factures a 90 dies.

D'altra banda, també es va acordar optar a ajudes del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), del fons europeu Feder. Xargay va informar que el següent pas consistirà en concretar els projectes i va avançar que tindran a veure amb els àmbits de la promoció econòmica, el turisme i les noves tecnologies.

El ple va aprovar dues mociones conjuntes dels tres partits presents al Consell, CiU i ERC al govern i la CUP a l'oposició, que donen suport a la sobirania del Parlament en habitatge i pobresa energètica i als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional. En canvi, el govern no va avalar una altra moció de la CUP per desobeir el Tribunal Constitucional -que el Banyoles tampoc va aprovar.